Ryby

Gdzieżby znaleźć najlepszą rybę, jeśli nie na Mazurach, krainie tysiąca jezior? Nasze ryby pochodzą z okolicznych jezior, dzięki czemu zachowują swój naturalny smak, a sposób wędzenia sprawia, że ryby są delikatne i soczyste. W ofercie jest troć, pstrąg, sieja, sum, węgorz i sielawa.

Podkategorie

  • PRZETWORY Z RYB

    Karp nie należał do naszych ulubiony dań świątecznych, jego zapach, mulistego dna nam nie odpowiadał. Podczas naszych wędrówek po Roztoczu trafiliśmy na hodowlę karpia, w nasłonecznionym akwenie o niewielkiej głębokości i żwirowym dnie (pozbawionym mułu). Karpie pływały w zasięgu naszego wzroku, były widoczne pięknie wybarwione grzbiety. Takie warunki powodują właściwy rozwój tych ryb, bez zbędnych przyrostów tkanki tłuszczowej, która gromadzi niepożądane substancje aromatyczne i smakowe. Dzięki temu są tak smaczne, a pierogi z nich to rarytas - spróbujcie sami.

  • RYBY WĘDZONE

    Ryby są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, białek zawierających aminokwasy egzogenne, mają niski indeks glikemiczny.

    Proponowane przez nas ryby średnio-tłuste ( pstrąg, troć, sielawa, sum ) podczas wędzenia uzyskują wspaniałą soczystość, aromat i złota skórkę, która chroni przed wnikaniem bakterii, dzięki temu dłużej zachowują świeżość.

Jest 20 produktów.

Pokazano 1-20 z 20 pozycji